Altell²

“ La façana interior “

Autors:
Vimworks

Clients:

Susanne i Sergi

Ubicació | Data:

El Prat del Ll.  2015

Col·laboradors:

Fotografia  Joan Guillamat

El projecte neix de la necessitat d’incorporar dins d’un estudi dos espais per dormir i treballar per a dues filles bessones. L’estratègia va consistir en construir una façana interior (1) per separar els espais i aprofitar l’alçada sota coberta per generar un altell (2). 1. Tractar la divisòria com una façana interior permetia treballar amb la transparència de l’espai i l’entrada de llum a l’estudi, i al mateix temps, la dotàvem d’elements de control de llum i privacitat. L’estructura d’elements verticals ordenava diferents situacions com: portes, finestres, prestatgeries, cortiners…Etc. 2. Optar per un altell possibilitava l’alliberament de la planta per destinar-ho a zona de dia i treball versàtil mentre es concentrava l’espai de llits a la part alta de les habitacions. L’altell es va concebre com un element lleuger amb una estructura metàlica que recollia també la barana, un tauler de fusta com a base, i una escala extraïble amb dues posicions. Es tractava de convertir la necessitat en el valor per millorar l’espai existent.

Category: